Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На центральному вокзалі Дніпра діє нова система огляду пасажирів та багажу

На Центральному залізничному вокзалі Дніпра посилено заходи безпеки. Тепер, щоб потрапити на потяг, пасажирам і проводжаючим доведеться пройти процедуру, яка нагадує огляд в аеропортах. Як усе працює?

У вестибюлі залізничного вокзалу Дніпра нова система пропуску. Тепер перед посадкою на потяг перевіряють пасажирів та багаж. Процедура проста та займає декілька хвилин.

Наталя, дніпрянка: «Ні, не складно. Ну, я спокійна, що в потязі буде теж спокійно. Це наша безпека, хоча б у потязі».

Євген, дніпрянин: «Для мене це вперше. Перевірили особисті речі, перевірили рюкзак, перевірили мене, нічого не виявили і пропустили. 1 хвилина максимум. Потрібні, оскільки ситуація дуже розжарюється».

Система контролю має виявляти вибухівку, зброю та інші заборонені для перевезення предмети.

Ілля Кілочєк, співробітник пункту догляду: «Інтроскоп застосовується, щоб, грубо кажучи, пробити вашу сумку, подивитися, що знаходиться всередині. Можливо, там щось є приховане — можна розглянути по контуру речовин. Наприклад, чи то органіка, що саме там знаходиться, все має свій колір або певний силует».

На день до залізничних колій приходять тисячі пасажирів. Аби не було заторів, працює кілька пунктів огляду.

Вадим Бусурулов, начальник вокзалу станції «Дніпро-Головний»: «Це здійснюється шляхом розподілу пасажиропотоків далекого сполучення та приміського. Пасажири далекого сполучення проходять контроль на першому поверсі вокзалу, а пасажири приміських поїздів проходять такий контроль у цокольному поверсі. Таким чином відбувається розподіл і це дає змогу більш ефективно перевірити речі, багаж пасажирів».

Працівники Укрзалізниці зазначають: щоб уникнути черг і не спізнитися на потяг, потрібно завчасно приїжджати на вокзал. До речі, подібна система вже діє у Києві та Харкові.