Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На трьох станціях метро у Дніпрі встановили лави-трансформери

Лави, які перетворюються на ліжка. Вони встановлені на трьох станціях дніпровського метрополітену – «Вокзальній», «Метробудівників» та «Проспект Свободи». Під час повітряної тривоги люди можуть скористатися ними як додатковими місцями для сидіння. Також за допомогою модульних лав легко облаштувати місце для сну. Вони трансформуються у повноцінне односпальне ліжко, яке витримує до 500 кг ваги.

За сприянням торгово-промислової палати Латвії в Україні 14 модульних лав дніпровському метрополітену передали латвійське та литовське підприємства, які об’єднали зусилля задля допомоги українцям під час війни.

«Під час останніх повітряних тривог дуже багато людей спускаються в метро. Завдяки модульним лавам можемо розмістити містян з комфортом. Їх використовують і як місця для сидіння, і як ліжка. Вдячні бізнесам Латвії та Литви, що допомогли потурбуватися про людей, які приходять до нас в укриття», – розповіла інженер з цивільного захисту та мобілізаційної роботи КП «Дніпровський метрополітен» Юлія Стемпковська.

Такі модульні лави також можна побачити на станціях метро Києва та Харкова.

Читайте також: Лікарні Дніпра продовжують оснащувати генераторами для безперебійної роботи