Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На станції аерації Дніпра встановили один із найпотужніших генераторів в Україні, аби за будь-яких умов мати змогу продовжувати очистку води

Дніпро продовжує готувати всі підприємства критичної інфраструктури міста до будь-яких ситуацій. Аби робота кожної ланки могла продовжитись за будь-яких умов. Одна з таких – станція аерації, яка приймає стічні води з будинків дніпрян та очищує їх. 

«На цій станції ми у три етапи очищуємо стічні води. На механічному – очищуємо від габаритних відходів, другий етап – це хімічна очистка та третій –  обеззаражувальний. Усього сюди надходить близько 35% каналізаційних стоків з правобережної частини Дніпра. Тільки після проходження всіх цих етапів вода повертається у річку Дніпро. Проєктна продуктивність цієї станції 45 тис. куб. метрів на добу, але працює вона лише на 35% (тобто 15 тис. куб.)», – прокоментувала начальниця очисних споруд Інна Кареліна.

Аби станція працювала безперебійно, її обладнали генератором.

«Ця станція забезпечена двома незалежними вводами електропостачання. У разі відсутності електроенергії ми можемо продовжувати роботу за допомогою альтернативного живлення. Для цього встановили генератор потужністю 1800 кВт, який є одним із найпотужніших в Україні. Тобто станція зможе продовжити роботу при будь-яких ситуаціях», – прокоментував директор КП «Дніпроводоканал» ДМР Юрій Гамазинський, який 26 листопада є черговим по місту. 

Він також перевірив Пункт незламності за адресою просп. Б. Хмельницького 31-А, який готовий приймати мешканців 24/7. Його обладнали силами КП «Дніпровський електротранспорт». Тут дніпряни можуть зарядити свої електропристрої, зігрітися, послухати радіо, випити гарячого чаю. 

«Я побачив, що генератори у постійній готовності та встановленні відповідно до норм. Освітлення переводиться на резервне живлення у разі відключення основного входу електроживлення будівель. Пункт забезпечений медичною аптечкою. Також є інтернет-роутер, щоб відвідувачі мали постійний зв’язок. Загалом, Пункт незламності забезпечений усім необхідним задля комфортного перебування в умовах блекауту. Він одночасно може прийняти до 30 осіб», – підсумував Юрій Гамазинський.

Читайте також: На Дніпропетровщину наближається негода: рекомендації гідрометцентру