Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На сьогодні у Дніпрі облаштували понад 300 укриттів, які отримали відповідні акти від ДСНС

Сьогодні чергова по місту, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко перевірила виконання доручень міського голови Бориса Філатова щодо облаштування тимчасових укриттів у місті Дніпро.

На сьогодні у Дніпрі облаштовано понад 300 укриттів, які отримали відповідні акти від ДСНС. Одне з найпростіших укриттів знаходиться у будівлі школи № 63 за адресою вул. Янтарна, 71 А.

Укриття працює цілодобово, біля входу облаштоване місце для чергового. Розташування укриття позначається за допомогою таблички. Відповідно до вимог є один основний вхід/вихід та один аварійний вихід.

Приміщення укриття забезпечене місцями для сидіння, електроживленням, штучним та аварійним освітленням, системами водопроводу та каналізації, а також системою вентиляції. Також тут є запаси води, як питної так і технічної, аптечка, шанцевий інструмент, вогнегасники. 

Також тут є куточок матері і дитини, куточки для дітей, дитячі манежі, буккросинг, куток психолога, місце для відвідувачів з тваринами.

Укриття розраховане на одночасне прийняття близько 600 відвідувачів.

“Найпростіше укриття у будівлі школи № 63 має акт ДСНС і повністю обладнане за всіма вимогами. Як і належить, укриття працює цілодобово, має 2 виходи, місця для сидіння, туалетні кімнати, запаси води, аптечку для надання домедичної допомоги та ін.Тут є все необхідне для безпечного  комфортного перебування людей під час повітряної тривоги”, – резюмує пані Ірина.

Читайте також: У низці районів Лівого берега на наступному тижні планується відключення води – Громадська рада Дніпра.