Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На що чекати дніпрянам в опалювальний сезон 

Опалювальний сезон все ближче, а яким він буде – сказати досі складно. Як повідомили в Уряді, підвищення ціни на опалення не буде, але триває повномасштабна війна. Ситуація змінюється щодня. Тому побоювання людей щодо тепла взимку логічні і зрозумілі.

Воєнний час ставить під сумнів будь-які далекі плани. Однак опалювальний сезон треба планувати завчасно. Перш за все, ми дізналися як збираються пережити наступний сезон дніпряни.

Саме електроприлади, порахувала пані Тетяна, будуть чудовою альтернативою централізованому опаленню. Минулоріч будинок відключили від централізованого – вирішили переходити на автономне. 

«Будинок 50% на індивідуальному, тому решту 50% платили за загальним лічильником. Суми були божевільні, 4700 грн, 4000 грн, найменше було за березень – близько 3000 грн», — каже Тетяна Затравкіна.

Завдяки електричним приладам можна регулювати силу опалення кімнати. Минулий опалювальний сезон, каже жінка, вийшов дешевшим та теплішим. 

«За січень у мене було по грошах 1900 грн, це все по лічильнику — всі мої прилади і плюс опалення, лютий — 1700 грн, а березень ще менше», — зазначає Тетяна.

У Дніпрі ж ресурсів на забезпечення нового опалювального сезону вистачає. Про це відзвітувала помічниця директора підприємства «Теплоенерго». 

«Закінчився опалювальний період 21-22, ми одразу стартували і готуємося до нового опалювального періоду, тобто, війна в цьому плані не внесла ніяких корективів, готуємося до нового сезону. Тарифи які у нас були, такі і залишаються. У зв’язку з агресією рф, накладено законодавчий мораторій на підвищення тарифів», — пояснює Анастасія Сухіна, помічниця директора комунального підприємства «Теплоенерго» 

У місті продовжують працювати над аварійними ділянками та готуються до наступного опалювального сезону. Фахівці «Коменергосервісу»  також проводять ремонти та промивки систем опалення. 

«Промиваються трубопроводи, щоб змити з них відкладення і система в опалювальний сезон функціонувала. Проблемні будинки, які в опалювальний сезон звертаються на слабке опалення, промиваються частіше», — Ростислав Шетік, майстер аварійної служби.

Війна триває, але міські служби працюють, та зроблять усе можливе, щоб в домівках дніпрян було тепло.

Читайте також: Обмінники валют працюватимуть за новими правилами