Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На прохання жителів у Дніпрі встановлюють ліфти, оновлюють пошкоджені під’їзди

Встановлення нового ліфту та ремонт в обгорілому під’їзді. До Бориса Філатова звернулись жителі першого будинку на вулиці Калнишевського з проханням відремонтувати ліфт в їхньому під’їзді. Окрім цього, допомоги чекали і власники помешкань на Ладозькій. 

Проблемний ліфт у дев’ятиповерхівці на Калнишевського працює в будинку вже багато років. Після ретельного обстеження підйомник вирішили повністю оновити.

Віктор Лебедєв, бригадир електромеханіків з обслуговування ліфтів: «Ліфт досить зношений. Довелося міняти стулки дверей, каретки, на яких їздять, лінійки, всю начинку, кнопки виклику, всередині кабіни все міняти, пост наказу, підвісні кабелі, всю проводку шахтою, станцію управління».

Досвідчений спеціаліст Віктор Лебедєв каже, роблять усе необхідне задля максимальної безпеки пасажирів.

«От троси. Вони будуть замінені. Все буде налагоджено, безпека тут на рівні – нічого тут не обірветься».

За словами електромеханіків, до завершення робіт залишаються лічені дні.

Вулиця Ладозька. Тут взимку 2022 року полум’я охопило помешкання у 1-му будинку.

«У цьому будинку, у цій квартирі, відбулася пожежа, в результаті чого все було закопчено. Навіть видно на відкосі вікна. Вікно було вскрите, вікно залишилося ціле, але пожежа, дим закоптив під’їзд і сходову клітину».

Олександр Степаненко пояснює, досить довго через воєнний стан проводити роботи з капітального відновлення можливості не було. Втім, наразі відновлення під’їздів нарешті стало реальним.

Олександр Степаненко, головний інженер КП «Жилсервіс-5» ДМР: «Замінили вікна. Також в одному й іншому під’їзді буде робитись ремонт. Відновлення шпаклювальне — там, де є пошкодження, а також покраска панелей, і побілка стелі і стін».

Роботи у будинку на Ладозькій планують завершити до кінця наступного тижня.

Читайте також: Суперечлива назва: через незгоду мешканців не перейменують одну з дніпровських вулиць