Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На правому березі Дніпра встановили нову колонку

У Дніпрі продовжують облаштовувати колонки на правому та лівому берегах та монтувати бочки з технічною водою в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду. Одну з колонок нещодавно змонтували на просп. Героїв, 9.

Ідея з колонками та бочками виникла під час «блекаутів», коли були перебої з водою. Зараз їх продовжують встановлювати. Біля кожної колонки укладають тротуарну плитку.

«Колонки ми облаштовуємо для того, щоб люди в осінньо-зимовий період могли користуватися водою. Також, якщо будуть перебої з електропостачанням в їх домівках і не буде води, вони зможуть користуватися в будь-який час», — пояснює Ян Майдан, представник КП «Дніпроводоканал» ДМР.

Однак є певні складнощі через велику відстань до ґрунтових вод. Для встановлення колонки на проспекті Героїв, 9, довелося бурити 60 метрів.

Зараз у Дніпрі облаштована 51 колонка на лівому березі та 32 – на правому. У КП «Дніпроводоканал» нагадують — вода у колонках технічна, пити її не можна.

«Вода перевіряється тільки при тому коли будується колонка, береться на пробу вода і робиться висновок що вона тільки технічна. Тобто її пити не можна. Кажемо зразу усім мешканцям, щоб вони не казали що там тільки питна вода. Вона тільки технічна для технічних своїх умов», — зазначає Ян Майдан.

На правому березі Дніпра таокж є спеціальні бочки з технічною водою.

«Ємності встановлені на правому березі в кількості 86 штук», — уточнює Олександр Ковалевський, представник КП «Дніпроводоканал» ДМР.

Одна з них встановлена у ліцеї №61.

«Бочку поставили під час припинення електропостачання і водопостачання в місті. Спочатку вона стояла на вулиці, але взимку, у зв’язку з тим, що вода промерзає, було вирішено занести її в приміщення», — зазначає Тетяна Біндар, заступниця директора ліцею №61.

Працівники ліцею слідкують за тим, щоб дніпряни мали вільний доступ до діжки з водою. 

Знайти бочки та колонки з водою можна за допомогою спеціальної мапи

Читайте також: У Дніпрі ліквідовують наслідки ракетного удару