Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На набережній у Дніпрі обвалилася стіна: коли чекати ремонту

Набережна у Дніпрі посипалась. Щоправда, мова йде про декоративну частину – неподалік від недобудованого готелю Парус.

Катерина набережною гуляє щоранку перед роботою. Каже, ще вчора стіна була ціла. Сьогодні — вже посипалася.

Катерина Самойлова, жителька Дніпра: «Я, конечно, понимаю, что там недострой. Может это не играет большого значения для города, но все-таки это набережная».

Набережна бентежить не вперше. Торік, через сильні зливи, у річку звалилася частина облицювання підпірної стіни біля Фестивального причалу. Цьогоріч  рясні дощі підмили бетон на початку набережної. Втім, у мерії заспокоюють: набережна у річку не сповзе. 

Світлана Литвинова, начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради: «Набережна відвалитись, у кудись там піти — вона не може. Тому що ми з вами знаходимось біля підпірної стінки, наблюдаємо за моєю спиною обвал лицювальної частини. Тобто вона не несе на собі ніякої нагрузки і є декоративним елементом».

А от ремонтувати саме зараз декоративну частину набережної дніпряни вважають недоцільним.

Анастасія Токаренко, жителька Дніпра: «Я скажу так, зараз не до цього. Зараз є інші проблеми. Слава Богу, в нас тут все захищено. Ну, і відбудуємо потім, коли будуть кошти, коли буде час і не буде русні».

Євгенія Савенко, жителька Дніпра: «Кошти повинні йти на підтримку переселенців, на медицину та на ЗСУ. А потім в нас вже буде спокійний вільний час, коли ми будемо впевненні, що не буде прильотів по набережній, яку ми можемо відбудувати навіть зараз».

І реконструювати набережну під час війни  місто не буде. Торік відновили частини обвалу в районі Фестивального причалу, цьогоріч на нові ремонти немає грошей.

Світлана Литвинова, начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради: «Виконати роботи з ремонту підпірної стінки в цьому році поки немає такої фінансової можливості. Ми готові, але ці роботи не будуть фінансуватися в цьому році, бо немає за шо. Мешканці можуть не турбуватися – набережна і дорога в річку не підуть».

У мерії заспокоюють: набережна – міцна конструкція із землі, бетону та арматури. Зруйнуватись повністю вона не може, тож укріплювати її не потрібно. Втім, місце обвалу таки огородять для безпеки дніпрян. 

Наново реконструюватимуть зсунуту ділянку  вже наступного року. Стару огорожу демонтують, замінять і укріплять тротуар та облицювальну частину набережної.