Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Набережній Перемоги ремонтують аварійний колектор: діаметр збільшать у 10 разів

З проблемою підтоплень буде покінчено. Мер Дніпра Борис Філатов поставив завдання в найкоротші терміни побудувати новий, значно більший колектор на житломасиві Перемога до кінця поточного року. 

На ж/м Перемога Світлана Ковальська мешкає більше 40 років. Прогулюючись звичним маршрутом, вперше вирішила завітати на будівництво, яке має врятувати двір жінки від підтоплень.

«Цього тепер не буде. Зараз вода буде сходити і ці проблеми ми ліквідуємо».

За словами місцевих, звичайний дощ перетворює їхні вулиці на «маленьку Венецію».

Світлана Ковальська, мешканка ж/м Перемога: «Там страх, там просто озера стоять і вирує прямо вода, яка йде згори сюди, на бульвар Героїв. І пройти там неможливо, просто неможливо. Там їдуть машини, тебе забризкають з ніг до голови».

Потерпати залишилось недовго, запевняє заступник начальника міського КП «УРЕА».

Михайло Ступак, заступник начальника КП «УРЕА» ДМР: «Ось цей колектор. Цю ділянку ми вже збудували на бульварі Слави. І далі рухаємось у бік Набережної Перемоги. Наш колектор новий буде вдесятеро більше за пропускною здатністю, ніж був старий».

Михайло Ступак пояснює, чому стара система була непридатна для ефективного використання.

«Як ви бачите, цей колектор має великий прямокутний перетин. І ось цей великий обсяг води, він надходив до невеликої метрової труби, яка не в змозі була прийняти одночасно стільки води під час опадів. Саме тому відбувалося накопичення води, підтоплення масивів».

Новий колектор з’єднають із частиною широкої вихідної системи. Доведеться прибрати зайві дерева, корені яких роками знищували цілісність конструкції, ще й критично засмічували зливову каналізацію.


Михайло Ступак, заступник начальника КП «УРЕА» ДМР: «Але ці дерева вже старі, ці дерева вже гнилі, є відповідний акт на дані дерева. Вони своїм корінням руйнують той колектор, який там є, тисячний. І щоб усунути ці проблеми, щоб не було руйнування нового колектору і була можливість збудувати, замінити цю ділянку, — ці дерева будуть видалені».

Рухаючись у напрямку Набережної Перемоги, перенесуть і огороджену парканом зону. Все — заради безпеки, запевняють будівельники, аби у темну пору доби містяни не травмувалися через котлован.

Михайло Ступак, заступник начальника КП «УРЕА» ДМР: «Ми відкриємо прибережну смугу. Тобто там буде вже прохід, де раніше не було, і що обурювало мешканців. Тепер там з’явиться прохід. Тут ми вимушено закриємо на час проведення ремонтних робіт».

У Дніпровській міськраді наголошують: жодних будівельних робіт, окрім ремонту колектору, на даній ділянці не проводять.

Читайте також: Філатов офіційно відмовився від премій та зарплат на користь ЗСУ та звернувся до Кабміну, депутатів, керівників держкорпорацій