Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Монастирському острові в Дніпрі влаштували справжнє спортивне свято для дітей-переселенців

Перегони на човнах, стрільба з лука, а ще й страви, приготовлені на відкритому вогні. На Монастирському острові влаштували справжнє спортивне свято для дітей. 

Тренер з Маріуполя допоміг укритися 6 тисячам людей під час тотального бомбардування міста. По приїзду до Дніпра Євген Тузов відкрив шелтер для переселенців. Чоловік опікується й дітьми, які разом з батьками були вимушені тікати від війни.

Євген Тузов, організатор заходу: «Сьогодні у нас такий спортивний фестиваль для дітей-переселенців, які зараз проживають у сільській місцевості. Це миколаївська ОТГ».

На Монастирський острів завітали близько 60 юних українців. Михайла запросили заради атмосферного майстер-класу для маленьких гостей.

Михайло, волонтер: «Стрілянина з лука, вона, по-перше, заспокоює. По-друге, вона дає правильну поставу та все тіло в принципі. Більше розумієш своє тіло».

Родзинкою свята стало веслування на ялах — невеликих шлюпках з двома парами весел.

Михайло, переселенець з Волновахи: «На корабликах зараз кататимемося. Ось мені написали цифру. Я в таких місцях ще не був».

Євген Тузов, організатор заходу: «Географія всіх цих дітей дуже велика. Найбільше дітей з Донецької області. Але, звичайно, є і Харківська область, і Луганська область, й інші міста, які зараз знаходять у зоні бойових дій».

На березі підкорювачів течії чекав смачний обід, а ще подарунки від організаторів.

Читайте також: Між Дніпром та Львовом, Києвом та Кривим Рогом призначено додаткові поїзди