Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На МКС летить ракета, першу ступінь якої розробили і виготовили на Південмаші

Сьогодні, 11 серпня, в 1:01 за київським часом з космодрому Воллопс (штат Вірджинія, США) успішно стартувала ракета Antares. Вона вивела на орбіту безпілотний космічний корабель Cygnus, який везе вантаж на Міжнародну космічну станцію, повідомляє “Дніпро вечірній” з посиланням на сторінку КБ “Южное” у фейсбук.

“Подготовку PH «Антарес», ее испытания и пуск проведены с участием специалистов ГП «КБ «Южное », ГП« ПО ЮМЗ » и НПО« Хартрон-АРКОС ». Согласно контракту в Конструкторском бюро «Южное» в режиме реального времени осуществляли техническую поддержку пуска, приема и обработки телеметрической информации. Украинские специалисты в полном объеме обеспечили выполнение всех операций в своем секторе ответственности”, – сказано в сообщении.

Основна конструкція першої ступені Antares була розроблена у дніпровському КБ “Південному” та виготовлена ​​на ВО “Південмаш”. Пуски ракети проводяться з 2013 року. Всього їх було 15, 14 – успішні. 
Космічний корабель Cygnus везе на МКС провізію і речі для екіпажу, а також вантаж для наукових досліджень. Зокрема, 3D принтер, який друкує матеріалом, який імітує місячний грунт.

Також корабель доставить на орбіту Слизевика (Physarum polycephalum) для проекту Blob Європейського космічного агентства. Це модельний організм, які використовують для вивчення властивостей і процесів живої природи. Вегетативна стадія цього організму – одна велика клітина з безліччю ядер. Слизевики здатні до базових форм навчання та адаптації. Вони рухаються, харчуються, вміють організовуватися і навіть передавати знання іншим слизевикам.