Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На якому етапі поточні ремонти в парку Шевченка та як облаштовані укриття міста

Чергова по місту Анастасія Петренчук, заступниця директора Департаменту парків та рекреації ДМР, перевірила виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо ремонту сходів у парку Шевченка та забезпечення найпростіших укриттів і їх доступність для містян.

На центральній алеї парку Шевченка кипить робота. Майстри ремонтують сходи, адже старі не оновлювалися понад 30 років. Багато відвідувачів парку зверталося до профільного департаменту з проханням їх відремонтувати. Адже з часом та під впливом кліматичних чинників сходи деформувалися та становили загрозу.

«На сьогоднішній день проводиться бетонування підоснови. Розібрали вже частину сходів. Поновили вже основу бетонну і надалі будуть виконувати укладання гранітних маршів. Ми лишили їх, тому що це історична цінність», — розповів Андрій Гаркавенко, начальник технічного відділу КП «Міська інфраструктура» ДМР.

«Сходи знаходяться в центральній частині парку, вони в самому початку парку, і всі відвідувачі починають своє відвідування саме з них», — пояснює Анастасія Петренчук, заступниця директора департаменту парків та рекреації ДМР.

Роботи планують закінчити протягом місяця.

Друга локація — найпростіше укриття — знаходиться в одній із бібліотек міста. Воно забезпечене всім необхідним, щоб люди перечекали небезпеку.

«Наше найпростіше укриття розраховане на 100 людей. Це можуть бути не тільки співробітники і відвідувачі бібліотеки, але й пересічні громадяни, які опинилися під час повітряної тривоги поряд з нашою бібліотекою», — ділиться Ріта Соболь, заступниця директора КЗК «Дніпровські міські публічні бібліотеки» ДМР.

Воно працює цілодобово. У фойє бібліотеки завжди перебуває черговий, який, у разі небезпеки, проведе людей до укриття.

«Укриття має і санвузол. Є і відеоспостереження, є з’явзок, є вайфай, є і пункт незламності, що допоможе, якщо треба буде перебувати в укритті досить довгий час», — резюмує Анастасія Петренчук, заступниця директора департаменту парків та рекреації ДМР

На вході в укриття розміщений номер телефону контактної особи.

Читайте також: Захищаючи Україну, загинув воїн з Дніпропетровщини Микола Брус