Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщини створять групи, які допомагатимуть жертвам гендерного насильства

На Дніпропетровщині впроваджують проєкт підтримки жінок, постраждалих від насильства. В кількох громадах створять жіночі ініціативні групи. До них увійдуть активні і вмотивовані мешканки, які консультуватимуть постраждалих щодо безкоштовної юридичної, психологічної та медичної допомоги. Про це йшлося під час зустрічі в ОВА з представницями ООН Жінки.

«Не варто замовчувати насильство. В регіоні діють 87 спеціалізованих служб, куди можуть звернутися постраждалі», – зазначила заступник начальника ДніпроОВА Ірина Грицай.

«Посилюємо способи реагування на насильство в регіоні. В нагоді стане проєкт, який втілюють ООН Жінки разом з активістами», – зазначила заступник начальника ДніпроОВА Надія Задорожна.

Його мета – запобігти гендерному насильству, підвищити обізнаність серед жінок.

Задля цього у Дніпрі, Кривому Розі, Синельниковому, Обухівській та Підгородненській громадах створять жіночі ініціативні групи. Активні мешканки консультуватимуть постраждалих, як отримати безкоштовну допомогу.

Проєкт «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» впроваджують ООН Жінки та ПРООН за підтримки жіночих організацій громадянського суспільства.

Читайте також: Понад 200 жителям Дніпра виплатять компенсацію за встановлене індивідуальне опалення.