Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщину надійшло ще 2340 доз вакцини Pfizer/BioNTech

Дніпропетровщина отримала ще 2340 доз вакцини від коронавірусу Comirnaty компанії Pfizer/BioNTech. Це вже четверта поставка препарату в регіон.

Половину партії цієї вакцини використають для щеплення підопічних будинків для літніх людей та співробітників цих закладів, працівників служби ДСНС та прикордонників. Другу половину використають для повторного щеплення. Залишками вакцинуватимуть медиків госпітальних баз.

Вакцину привезли у спеціальних боксах із сухим льодом, її важливо зберігати її при температурі -70 градусів. Всередині контейнеру – датчик для моніторингу показників. Дані надходять до Центру громадського здоров’я МОЗ.

Щеплення препаратом проводять спеціально навчені мобільні бригади. Їх в області 4. Вакцину завчасно перекладають у холодильник та разморожують при температурі від +2 до +8 градусів. У такому вигляді вона може зберігатися 5 днів.

Препаратом Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech вже вакцинували понад 3,2 тис мешканців області. Через три тижні після щеплення проведуть повторне.

Нині на Дніпропетровщині імунізацію проводять трьома видами вакцин: Comirnaty американо-німецького виробництва Pfizer/BioNTech, китайською CoronaVac та корейською AstraZeneca. Загалом уже зробили щеплення 66,4 тис мешканців області.