Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині затримали банду, яка викрадала обладнання з підстанцій

Мешканці Кривого Рогу створили банду та обкрадали електропідстанції та стратегічно важливі підприємства в області. Вони встигли вчинити десятки крадіжок, поки їх не затримала поліція, повідомляють у ГУНП області.

Правоохоронці вивчали схожі крадіжки та виявили, що до них причетна одна й та ж банда. Як з’ясувалося, до неї входили 10 криворіжців, серед яких колишній працівник підприємства, який міг розбирати обладнання. Вік фігурантів — 30-40 років, дехто у минулому уже мав судимість.

Перед злочином вони ретельно підбирали інструменти та вивчали місцевість. Викрадене обладнання, як правило, збували, а частину отриманих грошей вкладали в інструменти та пристрої для скоєння наступних крадіжок. Всього вони встигли здійснити кількадесят подібних злочинів.

Сума збитків може становити мільйони гривень, зазначають у поліції. Під час слідчих заходів вилучені речові докази, гроші, зброя та два автомобілі, на яких вони перевозили викрадене обладнання.

Організатору та лідеру угруповання оголошено про підозру за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена у великих розмірах в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Процесуальні рішення щодо інших фігурантів прийматимуться після проведення слідчих дій та встановлення ролі кожного із них.

Читайте також: Поліція документує злочини російської армії проти мирного населення Нікополя