Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині зафіксували 4 випадки ботулізму

Цьогоріч на Дніпропетровщині вже зареєстровано чотири випадки ботулізму, причиною якого стало вживання в їжу непотрошеної річкової риби, — розповіла головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева, повідомляє “Наше Місто”. 

Був і один випадок ботулізму, який трапився через вживання м’ясної консерви. А ще ми маємо три спалахи харчових отруєнь, через що постраждала 41 людина, з них 12 дітей. Також семеро дітей захворіли на дизентерію, п’ятеро отримали харчове отруєння невідомого походження. Було й 29 випадків сальмонельозу у дорослих через продукти харчування. Крім того, вже є кілька випадків отруєння грибами, хоча сезон їх збирання ще фактично не розпочався. У результаті не стало дев’ятирічної дитини“, – розповіла спеціалістка.

Головні ознаки отруєння – це інтоксикація та розлади шлунково-кишкового тракту. А також нудота, блювання, діарея і підвищення температури. Найпоширенішими серед кишкових інфекцій є дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції, ботулізм. Сюди ж можна віднести отруєння дикорослими грибами. Причини можуть бути різними – від порушення термінів зберігання та правил приготування тих чи інших продуктів, а також правил особистої гігієни.

Читайте також: На Дніпропетровщині загорілося поле пшениці