Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині заарештували фаната ПВК «Вагнер»

СБУ в Новомосковську викрила прихильника російської агресії, який активно публікував відео з ПВК «Вагнер» та кадирівцями. Він продовжував поширювати російську пропаганду навіть коли вже був під слідством, повідомляють в СБУ.

Зловмисником виявився колишній комерсант. Особливо чоловіку імпонувала зухвалість дій вагнерівських найманців та кадирівців, тому відео за їхньою участю він поширював частіше.

У своїх дописах він глорифікував дії путінського режиму і висловлював очікування скорішого приходу на Дніпропетровщину «руского миру».

Спецслужба викрила російського прихильника і у ході проведення слідчих дій вилучила комп’ютерну техніку та мобільні телефони, яку він використовував у протиправній діяльності.

В рамках кримінального провадження йому повідомлено про підозру за ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Навіть знаходячись під слідством після отримання повідомлення про підозру, чоловік продовжив свою підривну діяльність з розповсюдження проросійської пропаганди.

Враховуючи системність та відсутність каяття за вчинені дії, співробітники СБУ ініціювали питання про обрання йому запобіжного заходу. Наразі зловмиснику судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Біля Дніпра ППО збила 2 російські БпЛА, — ПК “Схід”