Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині за рік збудували та реконструювали майже 100 об’єктів

Садки, школи, амбулаторії, стадіони, басейни та понад 550 кілометрів доріг.  За 2021 рік у Дніпропетровській області збудували та реконструювали майже сотню об’єктів.

Оновлені школи отримали учні у  Петропавлівці, Сурсько-Литовському, Дніпрі та Апостоловому.

«Майже дві тисячі з половиною школярів вже навчаються в оновлених школах. Після проведених капітальних ремонтів та реконструкцій з сірих, звичайних шкіл, такі об’єкти стають сучасними безбар’єрними і яскравими для наших школярів. Вони залюбки ходять в новий освітній простір. І навіть рідко коли називають школу школою», – заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

Навели лад і з дитячими садками. Будували за сучасними проєктами. Пріоритет – енергоефективність та комфорт для людей з інвалідністю.  Велику увагу приділили розвитку спортивної інфраструктури. У Слобожанському та Нікополі з «нуля» збудували басейни. Облаштували також і 9 стадіонів.

«Нам стадіони потрібні для того, аби мешканці були міцними, здоровими, активними і з гарним настроєм», –  заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

В рамках президентської програми «Здорова Україна» облаштували мультифункціональні майданчики. Збудували та відремонтували майже 450 кілометрів державних та більше сотні кілометрів місцевих доріг.

«Так зміни пройшли на Павлоградській трасі, нікопольській трасі, і Південна об’їздна міста Дніпра, яку ми дуже довго чекали в обласному центрі.  Саме ця дорога дає можливість легше дихати нашому місту і розвантажує від транзитного транспорту. Але будівництво продовжується і 2022 році», – заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

Збудували з нуля 16 сільських амбулаторій. Більшість – із житлом для сімейного лікаря. Відновили 13 приймальних відділень опорних лікарень. А у Нікополі реконструювали дитячу лікарню. Того ж, придбали понад тисячу одиниць медобладнання та 177 нових машин швидкої допомоги.

«Дніпропетровщина вже є лідером стосовно прийняття бюджету на 2022 рік. Так 3 грудня обласна рада прийняла обласний бюджет. Він складає 11,2 млрд грн. З них 3,7 млрд – це бюджет розвитку. Тобто наші плани на 2022 рік вони масштабні», заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

Серед наймасштабніших об’єктів, які вже «в роботі» – будівництво траси на Київ та Північної об’їзної Дніпра, аеродрому та злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра, садочки-підкови у Червоногригорівці.