Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині викрито двох колаборантів, які підтримували дії держави-агресора рф

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України чоловіки, використовуючи власні акаунти у забороненій соціальній мережі, неодноразово поширювали антиукраїнські дописи. У розповсюдженому контенті вони закликали до підтримки збройних формувань рф та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України. Про це повідомляє пре служба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям м. Кривого Рогу та м. Павлограда за здійснення колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Крім цього, один з чоловіків залишив коментар під дописом з російського інформаційного ресурсу, в якому заперечував збройну агресію рф та підтримував президента країни-агресора.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисників правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалася в протиправній діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Читайте також: Затримано агентів рф, що створювали прокремлівський медіа-центр «Таврія» на півдні та на Дніпропетровщині.