Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині викрили 83 людини, які публічно підтримували росію

Правоохоронці Дніпропетровщини опрацювали понад 600 повідомлень у чат-боті щодо можливих прихильників «руського міру» та виявили 83 людини, які публічно підтримували дійї агресора. Про це повідомляє пресслужба поліції.

У соцмережах було виявлено 550 акаунтів  прихильників «руського міру». Як з’ясувалося, деякі облікові записи користувачів були зламані та їх використовували інші особи. Ще частина встановлених осіб в процесі профілактичної роботи надали пояснення та видалили заборонені публікації, зазначають у поліції.

Також встановлені 83 особи, які публічно підтримували злочинні дії рф офлайн. Ще 9 підприємців продавали товари із забороненою комуністичною символікою в мережі Інтернет. 

За результатом перевірок станом на 2 липня розпочато 5 кримінальних проваджень за фактами державної зради, незаконного зберігання зброї, поширення комуністичної символіки та виправдовування збройної агресії рф. Стосовно 21-ї особи інформацію передано  Службі безпеки України у Дніпропетровській області. З іншими порушниками проведена профілактична робота. 

Читайте також: СБУ викрила російських агентів, які здавали позиції ЗСУ