Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині відкрили перший в Україні навчальний центр АРМА

В Університеті митної справи та фінансів урочисто відкрили перший в Україні центр підготовки фахівців АРМА. Там навчатимуть майбутніх працівників Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Руслана вже навчається в Університеті митної справи та фінансів. Каже, нова спеціальність може стати вдалим продовженням навчання.

Руслана Петриківська, голова студентського парламенту дніпровського Університету митної справи та фінансів: “Чула багато разів від своїх, можливо, знайомих, друзів про АРМУ. І насправді дуже круто, що наш університет започаткував таку спеціальність, такий центр відкрив. Я думаю, що в майбутньому, можливо, на магістратуру я пішла би навчатись на цю спеціальність. Тому що це дійсно щось цікаве. Я думаю, такого ні в кого нема, в жодному університеті такої спеціальності ще не буде”.

Студентка переконана: працювати в АРМІ набагато цікавіше.

Руслана Петриківська, голова студентського парламенту дніпровського Університету митної справи та фінансів: ” І ти живеш набагато цікавішим життям, ніж звичайні люди. Тому що ти працюєш не просто з бумажками або, наприклад, психологом з людьми, да? Ти робиш набагато більшу справу для своєї країни – ти захищаєш простих людей. І ти можешь, я думаю, врятувати когось від злочинів, грошових злочинів”.

Навчатимуть майбутніх працівників управлінню майном, арештованим при розслідуванні злочинів. Ця спеціальність буде цікава юристам, економістам й не менше – журналістам, каже керівник АРМА.

Дмитро Жоравович, т.в.о. голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами: “Я вважаю, що підхід має бути системним, треба дивитися у корінь. Я вважаю, що від кадрів залежить усе. І тому наскільки у нас будуть якісні і підготовлені кадри, залежить майбутнє нашої держави”.

Центр АРМА створили в одній із аудиторій університету. Приміщення стилізували відповідно до профілю. На стінах – витяги із законів. Там основні засади діяльності агентства.

Дмитро Бочаров, ректор дніпровського Університету митної справи та фінансів: “У нас в університеті готуються за декількома спеціальностями фахівці. Зокрема, це фахівці-юристи, фахівці-економісти, майбутні менеджери, фахівці з публічного управління. Спеціалізацію обирають на 4 курсі. І ми раді, що вони тепер матимуть можливість обирати спеціалізацію, зокрема, спрямовану на майбутню роботу в агенції з розшуку та менеджменту активів, здобутим незаконним шляхом”.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами створили ще в 2016 році. Тепер його фахівців готуватимуть саме у Дніпрі.