Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині відкрили обласний молодіжний центр 

На Дніпропетровщині відкрили обласний молодіжний центр. Це спільна ініціатива громадської організації «Дуїт» та обласної військової адміністрації. Він стане майданчиком взаємодії усіх молодіжних осередків регіону для обміну ідеями, досвідом. А ще – культурним та освітнім простором. 

«Відкриття обласного молодіжного центру – визначна подія для Дніпропетровщини. Він об’єднає усі існуючі центри, сприятиме їхній активній роботі, – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. – Ми пишаємося нашою прогресивною, розумною, талановитою молоддю. З нею нам відбудовувати країну. Робимо все для розкриття їхнього потенціалу». 

Основна задача центру – робота з молодіжними осередками регіону. Сприяти розвитку та підвищувати кваліфікацію працівників.  

«Наша громадська організація надала приміщення та ресурси. У нас облаштований робочий простір та кімната для відпочинку. Є проєктор, настільні ігри, приставки, книжки. На випадок відключень електроенергії ми забезпечені генератором, сонячною панеллю та EcoFlow. Молодіжні працівники зможуть тут реалізовувати громадські ініціативи, навчатися, обмінюватися ідеями і досвідом», – розповів голова Правління ГО «Дуїт» Дмитро Твердохліб.

Заступник директора департаменту молоді та спорту Дніпропетровської ОВА Владислав Яцук зазначив: створення обласного молодіжного центру на базі громадської організації – унікальна практика в Україні. Це вдалий приклад співпраці органів державної влади і громадськості. 

«На Дніпропетровщині працюють 15 молодіжних центрів. Наша задача – об’єднати всі їхні можливості та зусилля задля однієї мети. Прагнемо відкривати нові центри та розвивати вже існуючі. Віримо, що ми зможемо якісно організувати молодіжну роботу та вивести її на новий рівень», – підкреслив Владислав Яцук.

Фахівчиня Кам’янського молодіжного осередку Софія впевнена: новостворений простір надасть багато нових можливостей.

«Я вважаю, що це великий плацдарм для молодіжного розвитку. Ми дуже хочемо співпрацювати з різними центрами й організаціями, робити спільні проєкти, втілювати цікаві ідеї», – поділилася Софія. 

Дніпропетровський обласний молодіжний центр стане також своєрідним хабом, де молоді люди можуть провести вільний час. Про усі заходи можна буде дізнатися на сторінках ГО «Дуїт» та департаменту молоді і спорту Дніпропетровської ОВА. Попередньо слід зареєструватися.

Читайте також: Театралізовані перфоманси та незабутні враження: у Дніпрі розпочалась унікальна Ніч Музеїв 2023 «Дніпро. Стійкість та єднання»