Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Старих Кодаках на Дніпропетровщині відкрили перший дитсадок

У Старих Кодаках відкрили перший дитсадок. Мешканці на цю подію чекали три роки. «Перлинка» – саме так називається дошкільний заклад, який найближчим часом щоденно відвідуватимуть близько 80 дітей.

Сьогодні у жителів Старих Кодак свято – відкриття першого дитячого садка у селі. Будівництво почали ще три роки тому, а вже сьогодні дитсадок чекає на своїх вихованців. Андрій, батько вихованця, каже: очікування того вартувало.

Андрій Говоров, батько вихованця: “Я думаю, что для каждого родителя поиск лучшего места для своего ребенка — это очень важный момент. И нам, можно сказать, повезло, что рядом с домом оказался вот новый проект садика, где, во-первых, по новым технологиям будут воспитываться наши дети, где уделяется внимание питанию. И вот по первому дню посещения мы очень довольны, что сейчас всё вот так происходит”.

Наразі дитсадок відвідують 73 дитини. У чергу батьки записувались ще на початку його будівництва.

Світлана Коваленко, директор дошкільного навчального закладу «Перлинка»: “Дітям тут цікаво. І ми підбирали такий колектив, який би не просто, ну, були би такими педагогами, які знають там програму, а щоб це були люди, які емоційні, які люблять дітей, в яких є бажання зробити цих дітей щасливими. І я впевнена, що от всі діти, які ходять до нашого дитячого закладу, будуть неймовірно щасливими, їхнє дитинство пройде якнайкраще. А дошкільний вік – це фундамент особистості”.

Дар’я Пирогова, вихователька: “Всі нові меблі, нові іграшки, санвузол самий найкращий. Що є харчування дуже добре, дітки дуже добре харчуються, ніколи не відмовляються”.

Вихованці садочку своїх емоцій не приховують.

Очень классный садик, прямо разноцветный. Даже больше цветов, чем у радуги.

-Садик прикольный и радужный. Мы в садике играем, обедаем.

-У нас садочок радужний, веселий.

-Садик мне очень нравится, мы тут играем, мы тут кушаем, сюда ходят все детки.

Відкриття садка пройшло разом з екскурсією закладом. Після директору вручили презент – нові книжки та футболки для дітей.

Ольга Горб – заступниця Дніпропетровської ОДА жартує: єдина проблема, яка зможе виникнути для батьків – це якщо діти не бажатимуть повертатися додому.

Ольга Горб, заступниця голови Дніпропетровської обласної адміністрації: “І це дуже приємно, що такі нові учбові заклади є по всій Дніпропетровщині. Ми будуємо з нуля дитячі садочки, робимо капітальні ремонти шкіл. І це все завдяки програмі резидента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво». Але це все тільки початок – ми продовжуємо далі”.

У садку працюють 30 мешканців села. Це вирішує також проблему з працевлаштуванням у Старих Кодаках. Адже для села – це чимала кількість робочих місць.