Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині священник збив дитину

Священник збив п’ятирічну дитину. Це сталось 24 червня в селище Таромське, хлопчик майже три тижні був у комі та переніс 4 операції. Втім, панотець і досі не квапиться відповідати за скоєне. Досудове розслідування, на думку матері, затягується. Жінка звернулася до нашої редакції по допомогу.

Мати скаліченої дитини Євгенія Волосюк і досі не отямилась. У жінки тремтять руки та навертаються сльози, коли згадує момент ДТП.

“Ми переходили дорогу, водій маршрутки зупинився, показав нам, що ми можемо пройти, ми почали переходити і практично перейшли. Обгін маршрутки, не зважаючи на те, що він пропускав, від удару дитина відлетіла на 20 метрів, як футбольний м’ячик, його просто підкинуло і кинуло на підлогу”, – розповідає Євгенія Волосюк.

Винуватець аварії 29-річний дніпрянин та священнослужитель Андрій Пунько. Тоді, зі слів матері постраждалого хлопчика, він поспішав до церкви хрестити чиюсь дитину.

“Він тільки підійшов, я запам’ятала той момент, через моє плече він глянув на малого з питанням “ну що, він живий” і всі люди, які співчувають так себе не ведуть”, – каже Євгенія.

П’ятирічний Нікіта був у комі майже три тижні, переніс 4 операції. Лікарі радили жінці молитися, аби дитя вижило.

“Мене збила машина, так тебя сбила машина, синок. Надійшла дитина в комі 1 ступеня зі зміщенням, відкритим переломом ноги 2 кісток, з двосторонніми гематомами легень, струсом мозку та тяжкою черепно-мозковою травмою.”, – згадує мати постраждалої дитини.

Єдине бажання жінки, аби водій відповів за скоєне. Утім, на її думку, слідство затягується.

“Слідчий Коваленко просив поміняти покази на користь водія ДТП, з тими умовами, що з мамою все договорено, змініть покази, нащо його садити”, – каже Євгенія Волосюк.

Ми зв’язались зі священником, і він спочатку погодився розповісти свою версію, утім згодом телефон кілька днів не відповідав.

Нікіта нині поволі одужує, вже ходить, грається. Обличчя та ніжки – в шрамах. На нього чекає кілька курсів реабілітації та постійні заняття з тренерами. Мама зітхає, хлопчина за ці чотири місяці дуже подорослішав і замість дитячих забавок мріє про навчання у школі.

Читайте також: Черговий по місту перевірив поточні ремонти у будинках та ліквідацію наслідків прильотів