Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині судитимуть банкірів, які нанесли збитків на 86 мільйонів

Четверо керівників фінансової установи протягом двох років, на основі підроблених документів видавали кредити групі позичальників. В результаті розтрати грошових коштів банк зазнав значних фінансових втрат. Про це повідомляє ГУНП в Дніпропетровській області.
 
Злочинну діяльність посадовців банку задокументували правоохоронці. В ході слідства  встановили, що службові особи: голова правління банку, перший заступник голови правління, заступник голови правління, начальник управління кредитування на підставі підроблених документів розтратили 86 млн. гривень. У подальшому гроші були введені із банківської системи та розкрадені, внаслідок чого державі в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб спричинено збитки в особливо великих розмірах.
 
Наразі слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке розслідувалося за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 та 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. 30 липня обвинувальний акт відносно службових осіб фінансової установи скеровано до суду.
 
Читайте також: У Павлограді затримали чоловіка, який намагався проникнути на важливий державний об’єкт