Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині шахраї ошукували волонтерів, які збирали гроші на ЗСУ

Четверо шахраїв знаходили інформацію про збори на допомогу військовим та під виглядом волонтерів виманювали гроші. Під час обшуків у них знайшли близько 800 тис. гривень, повідомляють у Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Усі підозрювані — мешканці Кам’янського району. Вони знаходили у соцмережах інформацію про збір коштів на допомогу та лікування військовослужбовців ЗСУ. 

Вони представлялись волонтерами міжнародних організацій та пропонували фінансову допомогу в іноземній валюті. Під виглядом конвертування грошей вони отримували доступ до онлайн-банкінгу потерпілих та виводили з них кошти на свої рахунки.

Таким чином їм вдалось ошукати близько 100 волонтерів. Щомісяця вони виманювали понад 1 млн гривень.

Правоохоронці вилучили в них мобільні телефони, 300 сім-карток, комп’ютери, банківські картки та гроші в різній валюті на загальну суму 800 тис. грн.

Їм інкриміновані крадіжка, шахрайство та несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем (ч. 4 ст. 185, ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 361 КК України). Одному із підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, щодо інших вирішується питання про обрання.

Читайте також: На Дніпропетровщині 11-річний хлопчик замовив в інтернеті «мухомори» і опинився у реанімації