Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині СБУ затримала жінку військового, яка працювала на окупантів

31-річна дружина бійця ЗСУ випитувала в чоловіка інформацію про розташування українських захисників на східному фронті та передавала її до розвідки окупантів. Її затримали під час передачі інформації, повідомляє СБУ.

Слідство встановило, що жінка почала працювати на окупантів у травні цього року. Вона “в темну” випитувала у свого чоловіка, який воює на східному фронті в лавах ЗСУ, дані про розташування його військової частини та інших угруповань українських захисників на передових позиціях поблизу Донецької та Запорізької областей.

Цю інформацію вона передавала через месенджери до військової розвідки рф, де її використовували для артилерійських та авіаударів. Її контактною особою був військовослужбовець рф, який пообіцяв їй російське громадянство та високий рівень життя, якби загарбникам вдалося захопити регіон. 

Зрадницю затримали після чергової передачі даних. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Поліція відкрила кримінальне провадження щодо обстрілів Нікопольського району