Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині СБУ викрила мережу проросійських пропагандистів

Співробітники Служби безпеки України викрили трьох прибічників кремлівських наративів. Чоловіки поширювали російську пропаганду у Дніпропетровській області, повідомляють у пресслужбі відомства.

Один із них – підприємець з Дніпра. Після початку повномасштабного вторгнення він розпочав активну пропаганду, оскільки був упевнений, що «русскій мір» швидко настане. Він публічно агітував громадян підтримувати окупацію українських територій.

Інший агітатор – підприємець з Кривого Рогу, регулярно виїжджав «на заробітки» до росії. У соцмережах він активно просував контент, який дискредитує українську владу і Збройні сили України. Також зловмисник виправдовував злочинні дії ворога і закликав підтримувати армію рф.

Ще один мешканець Кривого Рогу, працівник одного з місцевих підприємств, теж дотримувався проросійських поглядів, але тривалий час відкрито не висловлював їх. Після 24 лютого його інтернет-активність зросла. Майже щодня він публікував антиукраїнський контент, де схвалював збройну агресію рф, називав окупантів «визволителями» та дискредитував українських військових.

У ході досудового слідства проведено низку обшуків за місцями проживання фігурантів, вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, які підтверджують протиправні дії прихильників «русського міра».

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва прокуратури.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та виправдовуванні,  запереченні збройної агресії РФ проти України та (ч. 1 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Читайте також: Незабаром на росії відбудеться серія терактів, у яких звинуватять Україну, – секретар РНБО Олексій Данілов