Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині СБУ викрила колаборантів на антиукраїнській агітації й підтримці дій ворога

СБУ викрила працівника одного з медичних закладів охорони здоров’я Кривого Рогу на антиукраїнській агітації. Жінка через особистий акаунт у забороненій соціальній мережі активно просувала деструктивний контент. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Пости та коментарі з підтримки дій путінського режиму, ведення бойових дій проти українського народу та окупації окремих територій нашої держави регулярно з’являлись на її сторінці, антиукраїнських пабліках і групах.

Постійне спілкування з родичами із росії розпалювало ще більшу ненависть до української влади.
Крім того, викрито й колишнього працівника вугільної промисловості у Павлограді, який теж заперечував військову агресію рф й цілковито підтримував встановлення маріонеткового режиму на тимчасово окупованих територіях.

Чоловік публікував у соцмережах антиукраїнські наративи. Зокрема основною тематикою постів було виправдовування дій російської армії, прославлення кривавого диктатора і підтримка знищення орками української державності.

Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію.
Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Рівень підтоплень у Кривому Розі продовжує знижуватись