Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині СБУ викрила чергових антиукраїнських агітаторів

Служба безпеки України на Дніпропетровщині викрила чергових антиукраїнських агітаторів на виправдовуванні військової агресії рф.

Так, мешканець Кривого Рогу неодноразово виїжджав на заробітки до рф, де сформувалися його стійкі проросійські погляди. Після початку повномасштабного вторгнення він розпочав проявляти більш активну антиукраїнську позицію через соцмережі. На особистій сторінці він видавав пости з підтримкою окупації ворогом українських територій, і схвалював дії путінського режиму.

Також ворожим агітатором виявився мешканець Дніпра – працівник підприємства у сфері логістики. У спілкуванні свої проросійські погляди не афішував, але на особистій сторінці в соцмережі активно ділився меседжами антиукраїнської направленості. В особистих коментарях чоловік негативно висловлювався проти діючої влади, називаючи українців «фашистами» та «укронацистами», і виправдовував військову агресію рф проти України.

Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі двом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Вночі окупанти знову обстріляли Нікопольщину