Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині рівень захворюваності на COVID-19 зменшився на 75 %

Ситуація у Дніпропетровській області щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію стабільна і не напружена. Водночас вона є епідемічною, оскільки стан епідемії в країні подовжено до кінця літа. Загалом з початку епідемії в області зареєстровано майже 320 тис. захворілих. 

За словами заступниці директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Тетяни Квітницької, щоденно реєструється 8-15 нових підтверджених випадків COVID-19 і така ж кількість тих, хто одужав. 

«Маємо поодинокі випадки смертності. Загалом внаслідок тяжкого перебігу коронавірусної хвороби в області померла 9 891 особа. Щоденно у стаціонарах перебуває трохи більше ніж сто осіб, які мають активну стадію захворювання. Більшість пацієнтів з коронавірусом лікуються саме у стаціонарах, бо люди з легким перебігом хвороби зараз рідко звертаються по медичну допомогу. Водночас медична мережа цілком забезпечена і препаратами для лікування хворих. У 43 закладах охорони здоров’я області можуть бути одночасно розгорнуті, за необхідності,  2 840 ліжок для лікування хворих на коронавірус. Також є 100% забезпеченість киснем. На сьогодні завантаженість ліжок – до 6 %. Загалом у порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень захворюваності на  коронавірусну хворобу зменшився на 75 %, а завантаженість ліжок з пацієнтами з COVID-19 зменшилася втричі», — розповіла під час брифінгу 15 червня Тетяна Квітницька. 

Вона також зазначила: «В області працює 195 пунктів щеплення проти COVID-19, 23 центри масової вакцинації, а також 60 мобільних бригад. Вакцини у наявності. На сьогодні в області щеплено 3 млн 766 осіб, які отримали хоча б одну дозу вакцини, з них бустерну дозу — 667 тис. мешканців. Тобто, як бачимо, далеко не всі, хто двічі щеплений, прийшли отримати бустерну дозу. Тому звертаємося до мешканців все ж її зробити навіть попри закінчений рекомендований термін 6-9 місяців, оскільки восени-взимку можливе епідемічне зростання захворюваності».