Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині припинили роботу мережі шахрайських колцентрів

Правоохоронці викрили мережу шахрайських колцентрів, які працювали у Дніпрі та Кам’янському. Наразі встановлюються обставини кримінальних правопорушень та коло всіх причетних осіб, повідомляють у прокуратурі.

Так, у Дніпрі виявили 3 колцентри, в яких працювали більш ніж 100 людей. Шахраї мали доступ до клієнтської бази банківських установ України та під виглядом банківських працівників виманювали в людей інформацію про їхні картки. Після отримання даних гроші з карток вони виводили на рахунки, які відкрили на підставних осіб.

Також припинено роботу шахрайського центру у Кам’янському, де щоденно працювали до 20 операторів, які під різними приводами виманювали гроші у довірливих громадян. Офіс шахраїв був розташований у нежитловому приміщенні та працював у закритому режимі. 

Під час обшуків приміщень вилучено понад 200 одиниць комп’ютерної техніки – монітори, системні блоки, ноутбуки, мобільні телефони, стартові пакети, а також чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими. 

Наразі встановлюються обставини кримінальних правопорушень та коло всіх причетних осіб.

Читайте також: У Дніпрі поліція розшукує чоловіка, який влаштував стрілянину на вулиці Героїв Крут