Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині проходить виставка «Україна – війна в Європі»

У Кам’янському відкрили банерну виставку Українського інституту національної пам’яті «Україна – війна в Європі», присвячену подіям повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Про це повідомили на сайті Кам’янської міської ради.

«Експозиція висвітлює питання ґенези сучасного російського шовінізму відомого нині під лаконічною назвою «рашизм», питання воєн, які вела та продовжує вести РФ на пострадянському просторі та у світі, як вияв «рашистської» ідеології, розкриває деконструкцію міфів про «один народ», «непереможність російської зброї», розповідає про злочини проти людяності, які чинять російські війська на окупованих територіях України, підкреслює важливість підтримки нашої держави – держави, чиї громадяни нині борються за свободу та загальнолюдські цінності не лише Європи, але й усього цивілізованого Світу», – йдеться у повідомленні.

Уперше виставку представили у Києві на Контрактовій площі. Потім її презентували іноземними мовами у багатьох містах Європи.

Ознайомитися з банерною виставкою можна упродовж наступного місяця у Музеї історії міста Кам’янське, або ж онлайн.

Читайте також: Вплітали усю свою любов, тепло і вдячність: усю зиму майстрині з Дніпропетровщини в’язали для захисників теплі речі.