Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині продовжують працювати підприємства легкої промисловості

На Дніпропетровщині промисловість відновлює роботу. Одна з текстильних фабрик у Дніпрі не припиняла роботу взагалі та перепрофілювалася, зокрема, на пошиття для потреб ЗСУ та переселенців. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Направили потужності на потреби оборони та переселенців. Шиємо ковдри, подушки. Освоїли виробництво тонких матраців – робимо до 400 на день. Кожне підприємство зараз повинно працювати. Гроші – це кров економіки. Наш особистий вклад у перемогу», – зазначив головний інженер виробництва Олексій. 

В день підприємство виготовляє понад 1 тис ковдр, до 2 тис комплектів постільної білизни. За словами Олексія, перші два тижні виробництво працювало лише на потреби волонтерів, та зараз вони почали брати замовлення і від клієнтів.

На підприємстві також допомагають переселенцям. Серед них – Катерина, яка втекла від війни з Харкова разом з дитиною та мамою, яка має інвалідність. 

«Мене вивезли, з житлом допомогли, дали роботу. Я до текстилю відношення не маю. Але допомагаю тут, чим можу. Як підсобник, упаковую товар, подушки набиваю. Відволікаюся думками, поки працюю. Мрію про нормальне мирне життя», – розповіла вона. 

Загалом на Дніпропетровщини працюють майже всі великі підприємства. З 22 продовжує роботу 21. Активно запускається середній та малий бізнес.