Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині продовжується набір до штурмових загонів «Гвардія наступу»

На Дніпропетровщині продовжується національна кампанія рекрутингу «Гвардія наступу», де прикордонники, поліція та Нацгвардія набирають добровольців до восьми штурмових бригад. Запрошують усіх, хто має бажання відвойовувати території України та наближати нашу спільну перемогу.

У ЦНАПах України продовжують набирати добровольців у сформовані МВС бригади «Гвардії наступу». З кандидатами до штурмових бригад спілкуються нацгвардійці, поліціянти та прикордонники.

Олег Карнацький, заступник начальника Кам’янської районної військової адміністрації: «Люди йдуть, записуються, вмотивовані. Там, де буде проходити навчання, їх не відразу будуть залучати до військових дій. Буде проходити навчання, а потім будуть планомірно виганяти ворога з нашої території». 

Серед добровольців мешканець Кам’янського Андрій. Йому 19. Для себе обрав бригаду «Кара-Даг».

Андрій, доброволець: «Мама запитала: «Ти дійсно хочеш?» Вона була в шоці, це понятно. Але сказала, якщо цього бажаєш, то будь ласка».

Вмотивованість — головна вимога до майбутніх бійців штурмових бригад. Після заповнення анкети — тестування. Дивитимуться на стан здоров’я та фізичну підготовку.

Дарина Вавер, інженер відділення радіозв’язку центрально-територіального управління Нацгвардії України: «В середньому люди приходять віком від 20 років, є ще, хто приходить з 18, але це буває рідко. І до 60, і також за 60 приходять. На жаль, в нас є обмеження — з 18 років по 60 років — це вік, який ми можемо набирати саме у Гвардію наступу».

Після зарахування добровольця до Гвардії наступу на нього чекає підготовка — тактична, домедична та вогнева.

Читайте також: У Дніпрі відкрили темну сенсорну кімнату для дітей з особливими потребами