Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині посібник окупантів отримав 3 роки ув’язнення

Мешканця Дніпропетровщини відправили на 3 роки за ґрати за поширення антиукраїнської пропаганди та фотографування військових об’єктів. Про це повідомляє СБУ.

За даним слідства, чоловік з початку війни активно підключився до антиукраїнської пропаганди в інтернеті. Він готував статті, які негативно висвітлювали українську владу, військовослужбовців Збройних сил України. Він також наголошував на безперспективності  опору агресору та підтримці дій окупаційних військ. Ці меседжі підхоалювали російські телеканали та активно використовували у своїй пропаганді.

Згодом зловмисник почав знімати на камеру військові об’єкти ЗСУ. Для підвищення значимості своєї діяльності він обрав головним об’єктом ОК «Схід». Окрім військових частин, він цікавився й волонтерськими центрами, військовими шпиталями тощо. Фото та відео з координатами на карті надсилалися до проросійських чатів та інтернет-спільнот. Надіслані дані ворогом могли використовуватися для нанесення ракетних ударів.

За посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ст.110 Кримінального кодексу України) йому присудили 3 роки ув’язнення. Йому пом’якшили вирок завдяки активній співпраці зі слідством та наданню вагомої інформації стосовно своїх контактів у проросійському інформпросторі.

Читайте також: Від мобілізації звільнили учнів та педагогів ПТУ