Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині перевірили якість води на пляжах

Державна установа «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України» здійснює постійний лабораторний контроль за якістю води водоймищ в межах міських пляжів Дніпропетровської області. Результати досліджень оприлюднено на офіційному сайті установи.

Так, за період з 26 серпня по 02 вересня обласний Центр контролю та профілактики хвороб дослідив 11 проб води на мікробіологічні показники, в яких  проведено 29 досліджень.

У пробах води з пляжу «Парк культури та відпочинку Сагайдак» та з дитячого міського пляжу м. Новомосковськ (річка Самара) по 3 дослідженням індекс ЛКП перевищував встановлені нормативи.

Збудники інфекційних захворювань за вказаний період у водоймищах на пляжах Дніпропетровщини не виділялись.

На фізико-хімічні показники досліджено 8 проб води, в яких проведено 81 дослідження, з них 9 (11,1 %) не відповідали діючим нормативам за сольовим складом води, сухому залишку та ХСК.

Мова йде про воду з річки Самара на дитячому міському пляжі у Новомосковську та з річки Дніпро на міських пляжах у Дніпрі: в парках культури та відпочинку Придніпровський і Сагайдак  та на Монастирському острові.

«Враховуючи ситуацію на території  області, пов’язану з воєнним станом в країні, а також з метою профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань серед населення, – відпочивати та користуватись водними об’єктами необхідно лише в дозволених місцях, в межах спеціально обладнаних  пляжів та місць відпочинку при умові дотримання всіх  правил безпеки. На території Дніпропетровської області в цьому році  офіційні рішення щодо відкриття пляжів  не приймались», – нагадують у Центрі.

Читайте також: Поліція відкрила кримінальне провадження щодо обстрілів Нікопольського району.