Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині перевірили готовність снігоприбиральної техніки до зими

Зима не за горами. Чи готова до неї Дніпропетровщина? Перевірку готовності снігоприбиральних машин, які в тому числі будуть задіяні у Дніпрі, провели сьогодні на трасі М-30. Обласні служби запевняють: на кожну ділянку виділили достатню кількість техніки. Тож маємо надію, сніг не стане завадою для руху транспорту у місті та області. 

Обласна служба автомобільних доріг готується до зимового періоду.

Олександр Коломійцев, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області: «В цьому році по плану 287 кілометрів вже відновили, тому збереження доріг у нас стоїть у першу чергу. Якщо у нас наступають несприятливі погодні умови, то вся техніка в наявності готова для того, щоб виконати роботи по забезпеченню доріг у проїзному стані, тобто в цьому році ми гарантуємо, що у нас заторів не буде».

Завдяки цьогорічному оновленню дорожнього покриття, очищати траси від снігу буде набагато простіше, запевняють спеціалісти.

Іван Начовний, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації: «Ми бачимо як змінюються транспортні шляхи в області. Дуже приємно бачити, що вони всі відновлюються, і тому ці складнощі, які могли виникати в минулі роки, коли було ускладнено дорожньо-транспортний рух у зв’язку з погіршенням покриття шляхів, то цього року такого не передбачено. Ми очікуємо, що на нових трасах, де люди будуть бачити, що вона нова, може трошки, скажем так, дотримуватись правил дорожнього руху. Ми закликаємо усіх дотримуватись правил, і таким чином не наражати інших уасників дорожнього руху на аварійні ситуації».

Автопарк налічує понад 220 одиниць техніки. 30 тисяч тонн матеріалу, яким посипатимуть дороги. Його розподілять на 28 дорожніх пунктів Дніпропетровщини.

Іван Серик, начальник дільниці з утримання доріг Дніпропетровської області: «Самая большая проблема на дорогах при уборке от снега или борьбе с гололедом – это неподготовленные автомобили, которые препятствуют снегоборьбе. На самом деле материально- техническая база компании «Автомагістраль», как генподрядчика, позволяет полностью обеспечить безопасный, бесперебойный проезд по всей области».

Ожеледиці та снігопади не стануть перешкодою для руху транспорту. Принаймні, так обіцяють автодорожники.