Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Як раніше повідомляло ІА «Міст-Дніпро», Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології оголосив надзвичайну пожежну небезпеку. На Дніпропетровщині загальна сума пожеж з початку року склала – 4 660, з яких 2 484 – пожежі в екосистемах. За минулу добу сталося 47 пожеж, загальна площа яких становить 36,57 га. Про це повідомила начальник сектора зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ДУ ДСНС України в Дніпропетровській області Дарина Гречіщева.

«За минулий тиждень в Дніпропетровській області виникло 391 пожеж, з них:  сільгоспугідь – 1 (площа 1 га); сміття – 75 (площа 2,79 га); трава – 237 (площа 228,92 га).

Найбільшу кількість пожеж було зафіксовано в Криворізькому районі – 161. Достатня кількість пожеж сталося також у Дніпровському районі – 37; Синельниківському – 37; Кам’янському – 29; Новомосковському – 21; Нікопольському – 15; Павлоградському – 12», – повідомила вона.

Представник ДУ ДСНС у Дніпропетровській області нагадала всім, що потрібно дотримуватися правил для уникнення пожеж в екосистемі, зокрема:

– не смітити,

– бути обережними з вогнем,

– повідомляти правоохоронним органам про грубі порушення безпеки,

– навчати дітей і самому підвищувати рівень обізнаності.