Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині оформили майже 57 тисяч довідок для переселенців

У ЦНАПах Дніпропетровщини зареєструвалися майже 57 тис переселенці. Вони оформлюють довідки ВПО, допомогу на проживання та соціальні виплати. Про це повідомляють у Дніпропетровській ОВА.

Загалом в області працюють 49 ЦНАПів. У Центрі Слобожанської громади зазначають, що наразі найпопулярніша послуга – оформлення довідок переселенцям. Всього у громаді зареєстровано 2 тис ВПО, з них 1.2 тис отримали довідки у ЦНАПі.

В офісі є зразки заяв на оформлення довідки та грошової допомоги. Людина заповнює бланки, після – адміністратор перевіряє їх та робить копію документу, що посвідчує особу. Якщо немає оригіналу, допомагає отримати дані з «Дії». На все – не більше 15 хвилин.

«На початку квітня приїхала з Маріуполя, оселилася у Слобожанському. В інтернеті дізналася, що оформити документи можна у ЦНАПі. Тут мені допомогли. А ще підказали, що підтримку переселенцям надає і громада. Уже отримала і матеріалку, і продуктові набори», – поділилася переселенка Анастасія Домчак.

Загалом із початку війни у ЦНАПі Слобожанської громади надали понад 4 тис адмінпослуг. Нині там можна оформити і ID-картки та закордонні паспорти, субсидії та інші соцвиплати. Обміняти посвідчення водія. А ще – зареєструвати шлюб та новонароджену дитину.

Читайте також: У центр підтримки “ЯМаріуполь” за перший день звернулося 178 містян