Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині лелеки повернулися до гнізд

До Дніпропетровської області повертаються лелеки. Птахи селяться у гніздах на спеціальних захисних платформах, які протягом попередніх 9 років встановлювали електромонтери ДТЕК Дніпровські електромережі. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

За підрахунками екологів, лелеки обжили вже понад 80% встановлених раніше «безпечних гнізд». Птахи повернулися в Україну попри війну, щоб дати життя новому потомству та надію всім українцям на відновлення миру та стабільності в країні.

Протягом останніх 9 років ДТЕК Дніпровські електромережі  встановлював на електроопорах, де лелеки звили гнізда, спеціальні штучні платформи для безпеки птахів. Це допомагає захистити птахів від небезпеки ураження струмом, а клієнтів компанії – від аварійних відключень світла. За цей час енергетики перенесли на безпечні платформи понад 180 гнізд.

Цього року через війну та складну ситуацію в країні (зокрема – в енергетиці через пошкодження електроінфраструктури в багатьох областях України внаслідок бойових дій) компанія не змогла встановити нові платформи для гнізд лелек. Але птахи повернулися до раніше встановлених енергетиками «безпечних гнізд».

Читайте також: Великдень для переселенців влаштували на одному з житломасивів Дніпра