Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині директор держпідприємства та двоє спільників привласнили майже 7 мільйонів гривень

Привласнили майже 7 млн гривень: на Дніпропетровщині директору держпідприємства та двом спільникам повідомлено про підозру. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній прокуратурі.

За даними слідства, директор державного підприємства, яке здійснювало виготовлення комплектуючих для гірничої промисловості, розробив схему незаконного заволодіння бюджетними коштами. Також залучив головного бухгалтера та сина – директора підконтрольного йому товариства.

Встановлено, що держпідприємство уклало довгостроковий договір та поставляло комплектуючі до обладнання лише вказаному ТОВ за цінами нижче ринкових. У подальшому вказана продукція реалізовувалась гірничо-збагачувальним комбінатам області за вищою ціною.

Проведеною у ході слідства судово-економічною експертизою встановлено, що державі спричинено збитки на суму майже 7 млн грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів вилучено договори, що містять докази протиправної діяльності та автомобілі.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Читайте також: Переселенка з Бахмуту знайшла і втілила свою мрію в Дніпрі