Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині члени української збірної на «Warrior Games» стрибали з парашутом

Близько хвилини у вільному падінні на швидкості в 200 кілометрів на годину. На Дніпропетровщині військовослужбовці та ветерани, члени збірної України на «Варіор Геймс», продовжують готуватися до міжнародних змагань, які вже восени відбудуться в Сполучених Штатах Америки. У перерві спортивних зборів спортсмени  часу не гають – стрибають з парашутом, випробовуючи власний дух на міць. Як це було – дивіться у сюжеті.

                З самого ранку на аеродромі у Майському збираються члени української збірної на «Ігри Воїнів». Дмитру Браницькому з Хмельницького 28. Чоловік зізнається: в команді, яка вже у вересні буде боротися за честь країни на всесвітній першості серед поранених військових та ветеранів в Орландо, лише другий місяць. Втім, підкорювати небо колишній десантник 25-ї окремої повітряно-десантної бригади буде далеко не вперше.

Дмитро Браницький, член української збірної на «Warrior Games»: “Це в мене 50-й стрибок. Так, 50-й. Я до цього 48 стрибав сам. І місяць чи два місяці тому я стрибнув перший раз в тандемі. І це зараз вже другий буде».

                Повітряний івент в якості подарунка «військовим спортсменам» влаштували керманичи області.

Іван Начовний, заступник голови Дніпропетровської обласної адміністрації: “Це ініціатива Дніпропетровської облдердадміністрації спільно з Дніпропетровською обласною радою для того, щоб показати, що ми можемо наших хлопців долучати до будь-яких спортивних заходів, до будь-яких реабілітаційних заходів. Тому що стрибки з парашутом – це є один з постадреналвінових заходів, який дозволяє хлопцям розгрузитися від сьогодення».

                Загалом до стрибку в тандемі разом з досвідченими інструкторами готуються 13 військових та ветеранів. Серед них і хмельничанин Олександр Маковей.

Олександр Маковей, член української збірної на «Warrior Games»: “Я стрибав. Маю 37 стрибків, але в тандемі – це перший стрибок мій буде. Хто був, хто стрибав, той розуміє. Насправді – дуже класні емоції. Це адреналін, і його насправді в цивільному житті дуже не вистачає».

                Після стрибку з літака, який досяг висоти більше 4-х кілометрів, кожен тандем проводить у повітрі близько хвилини. А швидкість парашутистів подекуди досягає двох сотень кілометрів за годину. Однак за Олександра Кириленка, в якого за плечима 6 500 стрибків з парашутом, в тандемі все максимально безпечно для пасажира.

Юрій Кириленко, старший укладальник тандем-систем: “Во-первых, он будет пристегнут четырьмя металлическими карабинами к инструктору, который уже управляет парашютной системой. Он никуда не денется. Во-вторых, первая команда, которая ему поступает – “приготовиться”. Он просто повисает на инструкторе и прогибается. И все, больше ничего не нужно делать».

                  І ось українські герої успішно завершують приземлення.

Дмитро Браницький, член української збірної на «Warrior Games»: “Багато емоцій і все одразу не передати. Це круто. Адреналін просто зашкалює. І раджу всім попробувати це».

Микола Колесник, співорганізатор тренувального збору української збірної на «Warrior Games» у Дніпропетровській області: “Це вже шостий захід, який ми проводимо. 87 хлопців з пораненнями, з каліцтвами внаслідок війни з Росією вже здійснили свої стрибки. І це дуже добра, дуже добра традиція Дніпропетровщини».

                У вересні 2021 року українська збірна поранених ветеранів та військовослужбовців вперше візьме участь у всесвітніх змаганнях “Варіор Геймс”.