Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині близько 24 тисяч осіб призвано на військову службу

В Україні триває загальна мобілізація. Центри комплектування ЗСУ запрошують на військову службу передусім тих, хто має бойовий досвід чи відповідну службу. Передусім комплектування бойових військових частин проводиться завдяки резервістам – колишнім учасникам АТО/ООС, тим, хто вже відслужив, військовозобов’язаним.
 
«Мобілізовані, які не проходили військової служби, на першому етапі проходять фахову підготовку у відповідних центрах. Далі їх направляють у військові підрозділи. Переселенці повинні стати на військовий облік у територіальних центрах комплектування і відповідно до загальної мобілізації мають бути призвані до війська. Жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на службу. Але наразі такої необхідності немає. Водночас в окремих випадках жінок можуть мобілізувати за дефіцитними для ЗСУ професіями. Слід зауважити, що наразі жодну жінку без згоди на військову службу під час мобілізації не призвали», – розповів під час брифінгу 17 березня пресофіцер Дніпропетровського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Ілько Божко.
 
Він також зазначив, якщо мобілізовану особу без навичок володіння зброєю відправили у зону бойових дій, необхідно повідомити про це на гарячу лінію для оперативного реагування: 0 800 500 410. 
На сьогодні по Дніпропетровщині на військову службу призвано близько 24 тис. осіб, з них понад 2,5 тис. офіцерів.