Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині аграріям надаватимуть кредити для здійснення посівної

Протягом останнього тижня обласна військова адміністрація разом з обласною радою щодня вирішують питання, пов’язані з початком посівної. І це зрозуміло: цьогоріч кампанія стане найважчою за всі 30 років незалежності України. Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Урядовці працюють з громадами, збирають інформацію щодо того, хто де буде сіятись, які є питання з пальним та логістикою. Державні служби знаходяться на зв’язку цілодобово і готові зробити все аби фермери вийшли в поля. Серед основних завдань є пошук палива та добрив. Є певний ряд проблем, які зараз вирішуються.

В Дніпропетровській області нині ситуація стабільна: в нас немає активних обстрілів, на нашій землі немає окупантів. Зараз ми можемо будувати плани щодо посівної і втілювати їх в життя.

“Тому сьогодні я хочу закликати аграріїв не вагатися і розпочинати посівну там, де для цього є можливості. Ваша праця нині як ніколи важлива не лише для регіону, а й для всієї країни. Від цього залежить наша продовольча безпека. Навіть якщо врожай буде дещо меншим, ніж протягом попередніх років, він все рівно забезпечить потреби області і потреби держрезерву”, — зазначає Лукашук.

Свою підтримку надасть не лише обласна, але й центральна влада. Малим і середнім агровиробникам надаватимуться кредити для здійснення посівної на період дії воєнного стану. Максимальна сума – до 50 млн грн, термін дії – до півроку. Заявникам слід звертатись у фінансові установи, де вони обслуговувались. Кредити видаватимуть під зерно чи майно, які знаходяться на підконтрольній Україні території.