Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині 11-річний хлопчик замовив в інтернеті «мухомори» і опинився у реанімації

На Дніпропетровщині протягом кількох днів зареєстровано два випадки отруєння грибами. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

У першому випадку постраждала дитина 11 років: хлопчик самостійно замовив гриби «мухомори» через інтернет-мережу та вживав їх у сушеному меленому вигляді.

Перші клінічні прояви з’явилися через годину після вживання грибів у вигляді галюцинацій, сухості у роті, блювоти, запаморочення. По медичну допомогу батьки хлопчика звернулися за 3 години після появи у нього перших симптомів отруєння.

Дитину госпіталізовано до реанімаційного відділення КНП «ДМКЛ № 6» ДМР у стані середньої важкості з діагнозом «отруєння дикорослими грибами». Наразі хлопчик перебуває на лікуванні.

У другому випадку постраждала жінка 61 року, яка вживала дикорослі гриби типу «лисички» чи «говорушки» (зі слів), зібрані у лісосмузі с.Таромського Дніпровського району. Перші клінічні прояви – блювота, запаморочення, пронос. По медичну допомогу жінка звернулася у важкому стані аж на четверту добу після появи симптомів отруєння. Наразі постраждала перебуває на лікуванні у КНП «ДМКЛ № 4» ДМР.

За минулий рік по Дніпропетровській області зареєстровано 10 випадків отруєння дикорослими грибами, у результаті чого постраждали 12 осіб, зокрема 3 дітей. На жаль, одна 8-річна дитина померла. Усі хворі вживали в їжу дикорослі гриби, зібрані власноруч, у вареному, смаженому та/або консервованому вигляді.

Читайте також: У Дніпрі перевірили укриття у спеціалізованій школі № 16.