Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На бульварі Слави у Дніпрі укладають новий тротуар

27 квітня заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Олексій Самілик у рамках чергування по місту перевірив роботу з укладання нового тротуару на бульварі Слави в Дніпрі.

У 2023 році на поточний ремонт автошляхів міста виділено 450 млн грн. з міського бюджету. За дорученням міського голови Бориса Філатова комунальники планують виконати такі роботи на площі близько 320 тис. м².

Зокрема на бульварі Слави триває поточний ремонт дорожнього та тротуарного покриття. Це друга подібна локація цього року, оскільки минулого року ми могли виконувати лише аварійні роботи через дію постанови Кабінету Міністрів №590“, – зазначив Олексій Самілик.

Наразі виконується ремонт тротуару. Старе асфальтобетонне покриття та бордюрний камінь демонтували. Після закінчення пішохідна зона буде вимощена тротуарною плиткою, облаштована велодоріжкою та тактильною плиткою для безпечного пересування людей з порушеннями зору. Далі перейдуть до ремонту дороги.

Загалом планується виконати ремонт покриття на площі близько 18 тис. м² та замінити близько 5 км бордюрного каменю. Орієнтовна вартість робіт – 40 млн грн.

Окрім цього, по місту не припиняються роботи з ремонту дорожнього покриття ямковим та картковим методом. Задіяно 8 дорожніх бригад, які працюють паралельно в різних районах”, – додав черговий по місту.

Читайте також: У Дніпрі фіксують зменшення порушень правил паркування