Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Мистецтво перформансів: у Дніпрі колектив сучасного танцю готує виставу

Відчуття ритму, вміння імпровізувати та передавати емоції завдяки рухам. У Дніпрі команда танцівників готує емоційний перформанс. На тренування завітав і мій колега Сергій Скрипник та дізнався делалі шоу. 

Самобутні, вільні та чуттєві актори готуються до виступу з новим перформансом «МиНе». Один з учасників вистави Микита Куцугуб, досвідчений танцівник та хореограф, відкрив для себе світ перформативних танців саме в цьому колективі.

«Я більш розвинений в імпровізації, я більш люблю імпровізувати і вільніше себе чувствую в імпровізації, ніж в постановці, і, наприклад, коли був перформанс, я настільки увійшов в цей стан, що інколи, ми от передивлялись, виглядає так, що, типу, всі окремо. У мене своя якась тема, я займаюсь чимось інакшим», – розповів танцівник Микита Куцугуб.

Стиль «експерементал», який так полюбляє Микита допомагає людині вийти за рамки та не боятися показувати себе, свої почуття, думки. Розкриває особистість з іншої сторони.

«І мені не страшно бути смішним, не страшно бути дивним, не таким типу я максимально вільний особливо, коли це підкріплюється танцем, то це мені подобається ще більше», – додав він.

Унікальний перформанс «МИ НЕ», який наполегливо повторює команда, створений щоб нагадати про те, що кожна людська дія та вчинок має свої наслідки, і лише ми несемо відповідальність за своє життя.

21-річна Яна займається танцями вже 15 років, каже такої команди не зустрічала ніде.

«Звичайно, глибше, ці всі люди набагато глибші і кожен раз, коли ми просто танцюємо хореографію, вона всеодно буде у всіх своя, всеодно це може бути одна хореографія, але кожна людина буде її танцювати по своєму, тут кожна людина вона незвичайна, бо тут жодну людину не назвеш просто звичайною», – каже танцівниця Яна Понікаревич.

Чи не останні репетиції вистави проходять під пильним наглядом керівниці театру Валерії Хижняк. Вже 9 грудня шоу зможуть побачити усі охочі дніпряни.

«В команді десь 20 людей, вони не просто приходять сюди для якоїсь своєї втіхи, а вони живуть тією ідеєю, яку ми несемо для нашого міста, країни, бо наша мета популяризувати сучасне мистецтво», – зазначила Валерія Хижняк, засновниця Glubshe.company

Читайте також: Де у Дніпрі зупинено подачу тепла: оперативна інформація станом на 18:00