Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Микола Лукашук: «З перших днів війни ми контролюємо ситуацію в області»

«Ситуація в області контрольована з перших днів війни. Все завдяки нашим захисникам та всій місцевій владі. В ніч проти середи ворог випустив 8 дронів, з яких 5 збили. Три прилетіли в Нову пошту, це цивільний об’єкт, і це акт тероризму. Хочу подякувати Новій пошті, за те, що вони відшкодують усі посилки, які були знищені. Держава скасувала податок на генератори – це вчасне рішення, зараз дуже великий попит на цю техніку. Але ми обговорювали, що повинні бути пільги на комплектуючі генераторів, щоб українці могли самі робити їх. У нас жодного разу не було, щоб критична інфраструктура залишалася без світла, всі ці заклади цими речами забезпечені. Засідання ради оборони області пройшло, розглядалася велика кількість питань. Перше і головне – це опалювальний сезон. 90% громад уже з теплом. Обговорювали, що робити у разі тотального блекауту, як захищати ці об’єкти, і всіх цих всі заходів вжито. Обговорювали, що робити в зимовий період на дорогах, як і куди підводити воду. У нас опрацьовано понад 400 пунктів обігріву. Можу сказати, що область – готова. Але ми прифронтова та ключова область, ситуація може змінюватись, і це буде складна зима», – заявив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук під час марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV.

«Всі служби у випадку будь якого збою одночасно публікують повідомлення про це з контактами, за якими можна зателефонувати. Війна не заважає злочинцям. Є розпорядження про заборони виходу на воду, щоб запобігти диверсіям, але рибалити з берега – не заборонено. Втім, якщо хтось хоче займатися браконьєрством, ставити сітки чи щось подібне – наші правоохоронці все це відпрацюють», – додав Микола Лукашук.

«Щоб вийти зі стресу треба інформаційна гігієна, ніхто не відміняв ІПСО. Я б рекомендував знайти якесь хобі, щоб відволіктися та вирішити питання зі сном – треба висипатися. Допомагайте іншим, якщо це можливо, бо люди в цей час почуваються краще. Допомагайте тим, хто цього потребує. Я думаю, це основні речі, які допоможуть боротися зі стресом», – зазначив очільник облради.

Читайте також: Геннадій Корбан: «Після Херсона потрібно гнати ворога із Запорізької області»