Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Микола Лукашук: «Питання з пальним буде врегульовано»

Дніпропетровська область знаходиться у безпосередній близькості до окупованих військами рф територій. З 7 районів Дніпропетровщини 2 потерпають від обстрілів з боку ворога.

«Це Криворізькій район – Херсонській напрямок. В ньому є три громади: Широківська, Зеленодольська та Апостолівська, – їх найчастіше обстрілюють. Другий район, що потерпає від російських окупантів найбільше – це Синельниківський, ділянка, що фактично перебуває між Донецькою та Запорізькою областями. При цьому слід розуміти, що зараз іде війна, і обстріли ведуться не за графіком. Страждають громади, люди. Вони залишаються без світла та газу.
Тим не менш, я можу сказати упевнено: компанія ДТЕК працює постійно і вже відновила світло у 972 приватних домогосподарствах. І взагалі все, що буде пошкоджено та зруйновано – буде відновлено!»
, – зазначив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

Торкнувся в етері каналу «Дніпро TV» Микола Лукашук і питання пального.

«Раніше левова частка пального йшла з рф та Білорусі. Зараз ми звідти нічого не отримуємо. Крім того, заблоковані порти. Однак керівництво держави зараз налагоджує нові логістичні шляхи, щоб Україна мала змогу отримувати пальне з ЄС, Румунії та інших країн. Також Кабмін зняв обмеження на вартість пального, щоб нафтотрейдери швидко заповнили ринок. Я знаю, що зараз до нас вже прямує велика кількість необхідного пального», – підкреслив Микола Лукашук.

Читайте також: Геннадій Корбан: «Обороноздатність області посилюємо щодня»